Prhke štrudlice sa orasima

Pri kraju smo ovog kruga FBI rukavice, kuvarske igrice za food blogere koju je osmislila Mamajac. Tema u toku maja i juna je Tamarin blog Bite my Cake.

Tamarine postove rado čitam, jer ne samo da tu ima proverenih recepata, već i interesantnih putopisa ili zanimljivih činjenica (da li ste znali da mi ustvari koristimo kasiju, a ne cimet – ja nisam, ali sada u kuhinji imam i jedno i drugo – hvala, Tamarićka). Ako bih morala da izaberem da li mi se više dopadaju recepti ili fotografije – bila bih u problemu. Ovo je blog koji piše mlada, sposobna devojka sa entuzijazmom za poželeti. 

Čim je Tamara objavila recept za Prhke štrudlice (ponovljeni post), isto veče sam ih spremala, a onda i još par puta nakon toga. Radi se o predivnom slatkišu, punog, a blagog ukusa. Ništa nije preterano, svaka aroma je idealno izbalansirana. Kako vreme prolazi, ova štrudlica dobija na ukusu – stapa se cimet, rum, grožđice sa tragom koji ostavlja puter. Za svaku preporuku, ukoliko još niste probali. Kod mene je već uveliko stalni deo slatke postavke, sa sigurnim mestom u svesci sa receptima.

Originalni recept možete naći kod Tamare na blogu, sa preciznim merama i opcijom za štampu.

Walnut rolls

Original recipe has been taken from Bite my cake blog. You could find precise recipe and print option.20 thoughts on “Prhke štrudlice sa orasima”

 • Je, Tamara je čudo od energije i talenta i blog doista izgleda svjetski, teško je odlučiti što isprobati.
  Štrudle u tvojoj izvedbi nimalo ne zaostaju! 🙂

 • Te štrudle su mi trn u oku. Tvoje su prekrasne, a moje su ličile na sve samo ne na štrudle. Isprobala sam ih još prošle godine (recept s Coolinarike) i ove godine sam imala popravni. Bile su malo ljepše od prošlogodišnjih, ali i dalje nisam bila zadovoljna izgledom. Jako su ukusne i žao mi je što u mojoj izvedbi izgled ne prati okus, kao da imam dvije lijeve ruke kad su one u pitanju

  • Divna si, ali sve ti nešto ne verujem da majstorica kao ti može imati bilo kakav problem u kuhinji. Ranije sam rolala čime stignem, a imam sto pomagala. Sada razvijam štrudle na pobrašnjenoj silikonskoj podlozi. Namađem i samo uvijem povlačeći jedan kraj podloge. Zato mi i nije baš, baš, jednako stisnuta, ali radićemo i na tome. Na podlozi i prebacim do pleha. Probaj tako, pa javi kako ide.

 • Draga, hvala na ovako lijepim riječima, bude mi neugodno kad čitam sve to i istovremeno drago što vam se sviđaju svi ti recepti te istovremeno jako zahvalno na povjerenju koje ste mi ukazale i što ih isrprobavate. Drago mi je zbog ovih štrudlica, i kod mene su omiljene, super su ti ispale.
  What's for dessert mi je jednom prilikom bila pričala da joj ove štrudlice nikako da ispadnu dobro izgledom, kad ih rola, još uvijek nismo ustanovile u čemu je stvar

  • Upravo sam prokomentarisala da proba da ih rola na silikonskoj podlozi, meni je tako najlakše.
   Lepe reči – ja ne umem da laskam, vrlo sam drvena po tom pitanju, tako da svaku reč shvati baš tako, jer ti stvarno skidam kapu i iskreno se divim. A tek si počela. Pravim još što-šta tvoga, ali nikako nije stiglo na slikanje. I ma kako se tih dva meseca za FBI činilo dugo na početku, kampanjski uvek nekako u poslednjoj nedelji hvatam zalet. Samo tako nastavi, a mi ćemo da te pratimo.

 • Pravila sam jednom prhke strudlice ali po jednom drugom receptu. Moraci i Tamarine isprobati, obavezno. Inace mnogo volim sve prhke kolace…

 • Imala sam cast da u ponedeljak probam OPASNU prhku strudlu! Kao zagrizeni degustator kulinarskih carolija vase drage OPASNE mogu samo reci da je i strudla bila carobna!

 • "Opasno" dobro izgledaju te tvoje strudlice, svidja mi se i mlin za orahe koji se nazire u pozadini i divan, starinski dezen tanjira.:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

s