O meni

Dobrodošli na moj blog!

Ja sam Tanja Leković, kuvarica, pisac, fotograf, dobavljač, perač posuđa, moler i stolar bloga Kuhinja zaposlene žene.

Zaposlena sam majka sada već odraslog sina, zaljubljenik u kuvanje, pisanu reč, lepu fotografiju.

Beograd je moj grad: u njemu sam rođena, u njemu sam provela i ceo dosadašnji život. Po obrazovanju sam ekonomista, a u stvarnom životu, “od 9 do 5” (ili od 8 do 4 u mom slučaju) sam menadžer grupe brendova u privatnoj firmi koja je naš najveći ovlašćeni distributer poznate svetske kozmetike.

Blog je pokrenut 2011. godine i njegova tema je zapravo sve ono što i inače spremam u svojoj kuhinji: svakodnevna ishrana prilagođena savremenom načinu života u užurbanom gradu; osnova je naša domaća kuhinja sa povremenim izletima u strane kuhinje, adaptirana našem podneblju i raspoloživim sastojcima. Omiljena kuhinja mi je pored domaće (srpske i balkanske) – mediteranska, a omiljeno jelo gibanica.

 

U kuhinji ne ostajem bez brašna, kvasca, jaja i sira – kada to imam, imam utisak da sve mogu da napravim. Volim da u frižideru uvek imam i svinjsku mast, a u ostavi maslinovo ulje. Volim i začine i često ih koristim, a omiljeni su mi cimet, vanila, bosiljak, origano, karanfilić, dimljena začinska paprika, dok slana jela najčešće začinjavam samo solju i biberom.

 

 

Pored kuvanja, mnogo volim da boravim u prirodi, da idem na duge pešačke i planinarske ture. U virtuelnom svetu me možete pronaći na mejlu lekovic.tanja@gmail.com, na InstagramFacebook stranici, a ako me sretnete na ulici ili na nekoj planinarskoj stazi – slobodno mi se javite, rado bih vas upoznala.

Uvek iskreno,

Tanja