Foodpanda

Kao i u mnogim drugim firmama, i kod nas je svakodnevni gorući problem – šta ćemo da jedemo danas? Ovo naročito stoga što nemamo baš neki veliki izbor u okolini, pa se snalazimo na razne načine: neka dobra duša ode kolima u dalju nabavku i kupi za više nas ili donosimo od kuće ili kupujemo u lokalnoj radnji, pa dorađujemo u kuhinjici ili… Kada je hrana u pitanju, više smo nego maštoviti. Ipak, kada sve ideje presuše, toj mašti potreban podstrek, pa je prošle nedelje par nas odlučilo da proba servis Foodpanda i da vidimo o čemu se tu radi.

Isprva smo mislili da je to nešto u stilu Potrčka – neko od pandinih kurira obigra pola grada i prikupi sve naše porudžbine. Naravno, ješni kakvi već jesmo, brinuli smo se da nam se ručak ne ohladi dok stigne. Naročito stoga što je naš test obuhvatio porudžbine sa tri različita mesta, tri različita tipa hrane. No, da krenemo redom.
Na sajtu Foodpanda smo ukucali adresu kancelarije i program je izbacio ponudu svih restorana i mesta sa brzom hranom koja se nalaze u okolini ili ona koja su voljna da donesu porudžbinu u naš deo grada. Jasno je naznačeno ukoliko neki restoran ne radi, ako naplaćuje dostavu ili ukoliko postoji minimalni iznos porudžbine koji može da se poruči. Onda je usledio najteži deo: da se iz velike ponude izdvoji šta bismo tog dana jeli. Gaga hoće Kineze, ali ne može celu porciju, delila bi sa nekim; Peđa i Eli bi picu, s tim što Eli i Bika insistiraju na salati. Nata bi isto salatu, ali će se prikloniti većini. Ja sam se odmah izjasnila za biftek – trenutno se dijetališem, pa je režim za taj dan predviđao meso. Izvećali smo ko će šta, ukucali svoje porudžbine na sajt i čekali. Jedna za drugom su pristizale poruke na mobilni telefon, sa potvrdom porudžbine i procenom vremena isporuke.

Nakon svega par minuta, zazvonio mi je mobilni: Dobar dan, ovde Dijana iz Foodpande, poručili ste biftek, kako ga želite spremljenog? Dobro pečen, ali nemojte da bude suv; kako bilo, samo ne želim krvav. Nema problema, hvala najlepše. Da li treba da kažem da je Walter, poznat po ćevapima, spremio nestvarno dobar biftek, sočan i ukusan?

Pica i salate iz Atosa su bile dovoljne za šestoro, a družina je dobila i gratis flašu Coca-cole:

Piletina na neki od kineskih načina iz Chaos-a je, kaže Gaga, bila odlična:

Sve u svemu, ukoliko imate dilemu šta biste za doručak u kancelariji, ništa niste spremili ili biste da promenite, toplo preporučujem Foodpanda servis – profesionalna usluga, savremeni način poslovanja, a iscrpna ponuda će vam možda neku dati neku novu ideju. Za sada servis funkcioniše u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Čačku, a drugi dolaze uskoro. Vrlo bitno – postoji i aplikacija za pametne telefone, koja uveliko olakšava pristup i poručivanje.

Foto: Peđa3 thoughts on “Foodpanda”

  • Moram se slatko nasmijati samoj sebi – kad sam vidjela naslov, umislila sam si da si napravila onaj kruh u obliku pandinog lica i ostala sam iznenađena kad ga nisam vidjela na prvoj fotki, a zatim ni na drugoj. Super da ste našli način kako da fino marendate. Kod nas te dostave obično nema šanse da nose jelo za jednu osobu, minimalno dvije narudžbe moraju biti.

  • A mni prvo pade na pamet nešto što sam skoro pročitala
    Od kad počeh da radim stalno jedem sendviče koji imaju čudna imena…ljudi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

s