Recenzija Plately kulinarske avanture

Rečenica koja mi se u detinjstvu i mladosti urezala u sećanje je ona moje mame: lako je kuvati kada imaš od čega. Moram priznati, da dok nisam savladala kulinarsku veštinu, a to je bilo već uveliko u braku, frktala sam svaki put na takav njen stav – šta lako, ništa teže nego kuvanje i šta joj to znači kada imaš od čega. Sa godinama, dobrim receptima i uputstvima, sa kojima je došla i veština, počela sam potpuno da razumem tu maminu mantru. Ako zanemarimo socijalni momenat (kada imaš sredstava da priuštiš sebi namirnice), onda dolazimo do toga da je kuvanje luk i voda, ako su ti namirnice u frižideru i/ili ostavi. Ukoliko su još i odmerene, a ima se prethodno znanje ili dobar recept – čista fantazija. Ta mamina rečenica mi je bila u glavi i kada je, nakon prethodnih dogovora, stigao Plately paket.

Plately je kompanija koja nudi nešto sasvim jedinstveno na našem tržištu: izaberete meni (koji se nedeljno menja), utvrdite broj osoba za koje pripremate obrok, obavite porudžbinu i na kućnu adresu vam stiže kutija sa sastojcima odmerenim, upakovanim i spremnim za kulinarske avanture, uz priložene detaljne recepte. Pored Plately isporuke, potrebno je da imate ulje, so i biber, uz nekoliko osnovnih kuhinjskih posuda.
Plately je mlada kompanija, kako po vremenu postojanja na tržištu, tako i po godinama osnivača i zaposlenih. Naime, bilo mi je potpuno fascinantno da ekipa koja organizuje ceo posao ima između 20 i 23 godine! Plašim se da ću zazvučati kao starica, ako kažem – bravo deco; zato – bravo, društvo, samo napred! Profesionalnost koja mi je prikazana vrlo često izostane i kod duplo starijh i iskusnijih poslovnih ljudi. Dalje, pažnju mi je privukao način na koji je sve upakovano i pripremljeno. Moram priznati da nisam ni razmišljala kako bi to sve trebalo da izgleda, ali ovako dobro nisam očekivala. Umem da budem prilično sitničava kada je kuhinja i njena čistoća u pitanju, ali je sve toliko pedantno, čisto odrađeno, vrlo se vodilo računa o načinu pakovanja namirnica – nemam nijednu zamerku. Dalje, namirnice su sve visokog kvaliteta, radi se o na tržištu dokazanim brendovima, vidi se da umanjenje troškova na uštrb kvaliteta apsolutno nije bilo opcija. Mera porcije je više nego dovoljna za prosečnu osobu, čak i prilično ješnu.

Ukoliko bih morala da naterujem mak na konac, složila bih se sa Milom i Milkicom da su fotografije nešto na čemu treba poraditi, a što sam iz razgovora sa Plately Arsenijem shvatila da je polje na kome se upravo radi. Ipak, to nimalo ne umanjuje kvalitet ponude, već će samo prosečan korisnik bolje sagledati jelo i lakše se odlučiti za svoje omiljeno. 
Meni su u probnom paketu stigli sastojci za Burger sa guakamole sosom, Piletinu rolovanu u pršuti i Čokoladni sufle sa sladoledom. Ne znam šta je bilo ukusnije! Ipak, burger je moj favorit: meso nestvarno ukusno, savet da se zemičke ispeku na grilu je bio vrlo dobrodošao – pokupile su sokove, postale hrskave – čini mi se da sam obrok u zalogaju pojela! Pored toga, batat krompir iseckan na kockice, pa ispečen samo uz dodatak bibera, soli i maslinovog ulja je bio tačka na i. Nezaboravan obrok tokom prazničnih dana.
Vaša kulinarska avantura može da počne odmah, a sva detaljna uputstva su ovde. Jedina loša vest je da je isporuka za sada ograničena na Beograd, ali se radi na tome da se proširi i na celu teritoriju zemlje, zato im držimo palčeve da nastave da budu ovako inventivni i sposobni.


6 thoughts on “Recenzija Plately kulinarske avanture”

  • Videla sam i kod Mimi na blogu recenziju i neobično mi je drago da je ova ideja zaživela i kod nas i da je baš profesionalno razradjena. Pisala sam o tome na mom blogu u martu 2014 godine pod naslovom Kutija Spasa i u tovreme reakcija blogera je večinom bila da to kod nas nema šanse ali nadam se i verujem još uvek da ima i da je ideja odlična

    • Meni je drago da su se ova deca dosetila da nešto tako inovativno i svetski primene kod nas, a i sami su mi rekli da ideja postoji već u svetu. Eto, korak smo bliže svetu i meni je mnogo drago zbog njih.

  • Iskreno rečeno, ne znam da li toga ovde ima u Kanadi, verovatno da ima ali ja ne znam..znam da ima da vam na adresu stigne gotova jela, zapakovana po obroku a onda vi to samo zagrejete ili pripremite minimalno..Odlična ideja i ovo je spas za mlade ljude, koji nemaju puno vremena da provedu u kuhinji. Bravo za ideju.

    • To sa već gotovim obrocima postoji i kod nas, ali mahom za zdravu ili neku specijalnu ishranu. A istina – spas za mlade, (pre)zaposlene ljude, koji samo odaberu recept i ne maltretiraju se po redovima, parkinzima, ne tegle namirnice – ma milina jedna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

s